تحولات منطقه

۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۴
کد خبر: ۸۰۳۲۹۶

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: بر اساس آنچه از سوی کارشناسان اعلام شده، دشت کاشمر طی چهار سال ۸۰ سانتیمتر فرونشست داشته است.

آژیر فرونشست زمین در کاشمر به صدا در آمد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علیرضا طاهری در جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان کاشمر با بیان اینکه در موضوع اضافه دیماند جزو اولین استان‌هایی بوده‌ایم که نگرانی‌های خود را به مدیران کشوری اعلام کرده‌ایم، افزود: امیدواریم با کمترین تنش و قطعی برق بتوانیم از تابستان امسال عبور کنیم.

وی عنوان کرد: حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد چاه‌های برقی استان شامل اضافه دیماند می‌شود که این موضوع دلایل مختلفی دارد و به این معنا نیست که افزایش قدرت منجر به افزایش برداشت می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی تصریح کرد: این افزایش قدرت چاه در بسیاری مناطق به دلیل نوع مصرفی که کشاورز دارد، صورت می‌گیرد و در برخی مناطق نیز به دلیل راندمان پایین موتورتلمبه‌ها که عمری از آن‌ها گذشته و یا به دلیل افزایش عمق چاه و... بوده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس تصمیماتی که برای رفع این مشکل گرفته شده، مقرر شد تا اطلاع ثانوی قیمت قبل از افزایش دیماندها ملاک قرار گیرد و طی یک زمان ۲ ماهه تمام پروانه‌ها بررسی و در چاه‌هایی که قدرت اضافه به عنوان جریمه مطرح می‌شود، اگر اثبات شد در برداشت آب تأثیری ندارد، قدرت پروانه افزایش می‌یابد که اگر این اتفاق بیفتد، کشاورز دیگر جریمه نمی‌شود.

طاهری در خصوص مرز مطالعاتی آبی ازغند مربوط به شهرستان مه‌ولات و شهرستان کاشمر افزود: ما تابع مباحث فنی هستیم و این موضوع در جلسه هیات مدیره مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه از مجموع ۳۷ دشت استان وضعیت ۳۴ دشت بحرانی و ممنوعه است، ادامه داد: تلاش می‌شود مشکلات صنایع به حداقل برسد؛ به همین دلیل از مدیران شهرستان‌ها خواسته شده در راستای رفع مشکلات واحدهای تولیدی مرتبط با آب نهایت تلاش و همکاری را داشته باشند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی بیان کرد: با تاکید بر اینکه در احیا و مرمت قنوات هر کجا نیاز به مجوز داشته باشد، از هیچگونه همکاری دریغ نخواهیم کرد، به وضعیت خاموشی چاه‌های کشاورزی اشاره کرد و گفت: هرچند امسال با کمبود ۱۵ هزار مگاوات تولید برق مواجه هستیم اما پیشنهاد شده مقدار خاموشی چاه‌ها به ۲ روز در هفته کاهش یابد.

وی افزود: نشست زمین قابل بازگشت نیست و در واقع یک ثروت در حال از دست رفتن است. با این وضعیت نشست زمین حتی اگر بهترین بارندگی‌ها را هم داشته باشیم، تأثیری در تقویت منابع زیرزمینی نخواهد داشت.

امیر دایی صراف، فرماندار کاشمر، در این جلسه با بیان اینکه قبوض برق چاه‌های آب به قصه پر غصه‌ای تبدیل شده و مکررا در این خصوص مراجعاتی به مسئولان شرکت آب منطقه‌ای استان داریم، افزود: با توجه به اینکه بیشتر مردم منطقه کشاورز هستند، به همین دلیل باید تدابیری برای حل مسائل قبوض اتخاذ شود.

وی بیان کرد: برخی شرکت‌های تولیدی منطقه برای توسعه با مشکل جدی کمبود آب مواجه هستند. بر اساس گفته خودشان اگر مشکل آب برطرف شود، بیش از ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر بر اشتغال شهرستان افزوده خواهد شد.

دایی صراف با تأکید بر توسعه کشت گیاهان دارویی به لحاظ مصرف آب کمتر و بهره‌وری و ارزش افزوده بالاتری دارد، عنوان کرد: می‌توان گیاهان دارویی را جایگزین بسیاری از محصولات پرآب طلب مانند طالبی و پنبه نمود.

وی تصریح کرد: به دلیل تفاوتی که مرز سیاسی و مرز آبی کاشمر دارد، این موضوع موجب شده برای رفع مسائل آبی برخی واحدهای تولیدی با مشکل مواجه باشیم چون تعدادی از این کارخانه‌ها در دشت ازغند مربوط به شهرستان مه‌ولات واقع شده‌اند.

فرماندار کاشمر بیان کرد: به دلیل اینکه قسمتی از شهرک صنعتی کاشمر در دشت ازغند واقع شده، مشترکان باید برای اینکه مسائل خود را حل کنند، به شهرستان مه‌ولات مراجعه کنند. لازم است برای این ماجرا نیز تدبیری اندیشیده شود.  

وی گفت: هرچند مدیران قبلی شرکت آب منطقه‌ای استان قول رفع این مشکل را داده بودند اما تاکنون اتفاقی نیفتاده است. با توجه به اینکه بر اساس مرز سیاسی باید مرز آبی مشخص شود، می‌طلبد این اصلاحات صورت گیرد.

دایی صراف افزود: همچنین هر چند برخی واحدها بخشی از آب مورد نیاز خود را خریداری نموده‌اند و هزینه‌های بسیاری را متحمل شده‌اند اما برای انتقال آب از چاهی به چاه دیگر با مشکلاتی مواجه هستند.

وی از شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی خواست در اجرای طرح رودپارک شهر کاشمر که توسط شهرداری قرار است اجرا شود، همکاری لازم را داشته باشند.

به گفته فرماندار کاشمر حدود ۴.۵ هکتار از اراضی مورد نظر در اختیار شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی قرار دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.